Nadarkhani er frigivet igen

Den iranske præst Youcef Nadarkhani måtte tilbringe juledagene i fængsel, men er nu atter på fri fod.
En talsmand for organisationen Christian Solidarity Worldwide (CSW), som har arbejdet for Nadarkhanis sag, bekræfter frigivelsen. De ved dog ikke, hvorfor fængselsmyndighederne valgte at frigive Nadakhani, før han havde udsonet de resterende 40 dage, som blev omtalt i forbindelse med arrestationen.
Nadarkhanis familie og hans støttegrupper havde opfordret til forbøn for hans frifindelse. Men man er stadig bekymret for hans forsvarsadvokat, Mohammad Ali Dadkhah, som blev arresteret i september og skal afsone 10 års fængsel for ”handlinger og propaganda mod det islamiske regime”.
– Dadkhah er blot et af de mange ofre for Irans kampange mod forsvarere af menneskerettighederne i landet, siger en advokat for CSW. Organisationen frygter, at Dadkhah vil blive presset til offentligt at indrømme sine ”forbrydelser mod det islamiske regime” under en fjersynstransmission.
Bodil