Nadarkhani fængslet igen

Juledag blev den iranske præst Youcef Nadarkhani arresteret i sit hjem og ført tilbage til Lakan Prison i Rasht for at afsone yderligere 40 dages fængsling.

Den iranske præst Youcef Nadarkhani, som blev frigivet i september, blev arresteret igen juledag.

Ifølge menneskerettighedsgrupperne Christian Solidarity World-wide (CSW) og Present Truth Ministries var begrundelsen, at Nadarkhani endnu havde 40 dage tilbage af sin fængselsdom, og at han skulle udfylde nogle papirer.
– Vi er skuffede over, at pastor Nadarkhnai er blevet ført tilbage til fængslet på en så ureglementeret måde. Timingen er også hensynsløs og trist for hans hustru og sønnerne, som havde glædet sig til at holde jul sammen med ham for første gang i tre år, siger en talsmand fra CSW.
Det vakte stor lettelse verden over, da Youcef Nadarkhani i september blev frigivet efter tre år i fængsel. Her blev han bl.a. udsat for dødstrusler i forsøget på at få ham til at afsværge sin kristne tro.
Bodil