Evangelistens hus nedbrændte

En evangelist og hans hustru mistede hjem og ejendele i en brand i det konfliktramte Bangladesh.
Klokken 9 om morgenen den 7. marts, da evangelisten Chandra Bikash Chakma (62) og hans kone vendte hjem efter en tur til landsbyens marked, fandt de kun de forkullede rester af deres hjem.
Huset var brændt ned til grunden. Som kristen med en fortid som buddhist indtil 1994, er Bikash ikke fremmed for pres og trusler fra naboer.

Naboerne ønskede hævn

– De (buddhistiske naboer) har længe ønsket at tage hævn mod mig og min familie, siger Bikash Chakma. Familien bor i Khagrachari Hill Tracts i det sydøstlige Bangladesh, hvor hindu- og buddhistsamfund præger landskabet.
– Med de landsdækkende protester fra (islamiske) politiske partier har mine naboer sikkert set en chance for at chikanere minoriteter som os, siger evangelisten.

Ikke meldt til politiet

Bikashs hus og alt, hvad det rummede, blev fortæret af flammerne. Den lille lade, hvor han holdt sin ko, var også væk. Det kristne par har indtil videre tøvet med at rapportere hændelsen til politiet.
– Jeg så ikke, hvem der gjorde det, konstaterer Bikash. Der var øjenvidner, men ingen har været villig til at sige noget.
Uroen i Bangladesh har stået på og bredt sig siden d. 28. februar 2013, hvor en muslimsk oppositionsleder blev dømt til døden. Den 73-årige Delwar Hossain Sayedee er næstformand for landets største islamistiske parti, Jamaat-e-Islami, og engageret islam-forkynder. Han blev kendt skyldig i meddelagtighed i mord, voldtægt, mordbrand og plyndringer under folkemordet i Bangladesh i 1971, fortæller Åbne Døre.

Mens evangelist Bikash Chakma og hans hustru var på markedet, blev deres hjem i Bangladesh brændt ned til grunden.