Trøst, ja trøst mit folk

Søndag den 14. april er der ”Global walk for Israel” med start fra Christiansborg Slotsplads kl. 14. Mange sympatisører for Israel vil deltage i denne manifestation, jøder og kristne i fællesskab. Det sker for at fejre, at det er 65 år siden, Israel blev genfødt som selvstændig stat.
Israel er for mange en anstødssten blandt staterne i Mellemøsten, men Israel er også Guds øjesten, og jøderne er Guds udvalgte folk.
Staten Israel blev udslettet i år 70, og en stor del af det jødiske folk blev spredt ud over den daværende del af verden. Overalt, hvor de slog sig ned, har de fortsat med at være det jødiske folk. De har holdt fast ved deres religion og traditioner, og mottoet har gennem alle årene været: ”Næste år i Jerusalem” – også når det så hårdest ud for dem. Masser af pogromer har ramt dem, og Hitlers holocaust truede med at udslette dem. Men de er her stadig, og i 1948 blev staten Israel genfødt.
Det er ikke noget, der skal overraske os. For det er en del af opfyldelse af endetidsprofetierne. Ligesom det var profeteret, at det jødiske folk skulle blive spredt, er det profeteret, at Israel skal komme til at spille en væsentlig rolle i endetiden. Israels genfødsel som stat og Israels befrielse af Østjerusalem, så hele Jerusalem kan være og forblive Israels udelelige hovedstad, hører med til tegnene på endetiden – og tiden er nær.
Som kristne er vi kaldede til at støtte Israel – ikke til at være enige med den israelske regering i alt, men til at støtte Israel og det jødiske folk.
I Esajas 40:1 hedder det: ”Trøst ja trøst mit folk”. At bede for landet og folket Israel er vigtigt og burde være en opgave for alle kristne.
Bønnen for Israel er en forbønstjeneste, der har Ordet som grundlag. Det bibelske mandat til at bede for Israel finder vi flere steder. Esajas 62: 6-7: ”Jerusalem, på dine mure stiller jeg vægtere; aldrig skal de tie, hverken dag eller nat. I, der påkalder Herren, und jer ikke ro, og und ikke ham ro, før han genrejser Jerusalem, og før han gør den til lovprisning på jorden”. I Salme 122:6 lyder et lige så tydeligt kald: ”Bed om fred for Jerusalem!” Ordet fred, på hebraisk shalom, betyder mere end fredelige tilstande, det er et ord, der i sig rummer hele frelsens fylde.

Lad os derfor bede om shalom, Guds shalom, for Israel. Men lad os også bede for Israels naboer. Lad os bede om fred og forsoning mellem de to folk.

Af Bjarne Nederby Jessen