Saeed Abedini slået i fængslet

USAs center for Lov og Ret har fået melding om, at den iransk-fødte pastor Abedini er blevet slået så hårdt i Evin fængslet i Teheran, at han besvimer pga. indre blødninger.
Saeed Abedini er amerikansk statsborger. Han konverterede i 2000 fra islam til kristendommen. Han var i færd med at bygge et hjem for forældreløse børn i Teheran, da de iranske myndigheder arresterede ham sidste år.
Abedini blev idømt otte års fængsel for at ”bringe landets sikkerhed i fare”. I fængslet er Abedini blevet truet med, at hans fængsling kan forlænges, hvis han ikke afsværger sin tro på Jesus.
Abedinis hustru og to børn, som bor i USA, frygter for hans liv. Amerikanske og europæiske toppolitikere kræver Abedini løsladt, og over 560.000 personer verden over har deltaget i en underskriftindsamling for at få ham frigivet.
Bodil