Politisk interesserede kristne mødtes på Christiansborg

Konservative og socialdemokrater, DF’ere og SF’ere, samt kristendemokrater mødtes i lørdags på Christiansborg for at diskutere politik.

Daniel Toft Jakobsen

Fælles for dem var deres kristne tro. Ca. 20 interesserede deltog i mødet, og det fremgik, at de kom fra mindst fem forskellige partier.
Det var Værdipolitisk Netværk, der havde indkaldt til mødet, og værten var denne gang socialdemokraten Daniel Toft Jakobsen, Hedensted.
Han kom selv med et oplæg om ”åndsfrihed for ateister, muslimer og kristne”. Hans pointe var, at kristne har størst frihed i et samfund, hvor andre også har størst mulig frihed.
Tove Videbæk fra de Konservative talte om ”Livshjælp” som modsætning til dødshjælp.
Videbæk, der også er landsformand for Hospice Danmark, argumenterede for, at døende ikke skal have deres liv kunstigt forlænget, men heller ikke have det kunstigt afbrudt før tiden. Døende skal have tid og ro til at sige farvel til livet på en værdig måde.
Henri Nissen fra Kristendemokraterne kom med et oplæg om, hvordan de værdipolitiske sager igen kunne komme på dagsordenen i et samfund, hvor man har mistet muligheden for at påvirke gennem kirken, skolen, foreningerne osv. Han mente, at kristne skulle turde markere deres holdninger, også selv om de fleste var uenige. For på den måde flytter man holdninger, mente han.
Også Dansk Folkepartis Mette Hjermind Dencker deltog i mødet. Hun har genoplivet den fælles andagt i Folketinget, hvor dog kun ca. 5 MF’ere deltager.
Filip Buff Pedersen fra lobby-organisationen Policy Maker, der vil markedsføre kristne værdisager, fortalte om den nye organisation. Allerede nu er der opgaver nok til, at han kan være fuldtidsansat i organisationen.
Forud for mødet fik deltagerne en rundvisning i Folketinget.
– Vi var godt tilfredse med mødet. Det ser ud til, at vi nu er ved at finde vores ben i Værdipolitisk Netværk. Vi kan samle kristne fra de fleste partier og diskutere de værdier, som vi er fælles om – selv om vi lægger vægt på forskellige sider og ikke altid er enige, siger Henri Nissen, der er koordinator for Værdipolitisk Netværk.
Lisbeth