Irakisk præst benådet, selv om han ledte 28 muslimer til tro

Dr. Terry Law, som ses til venstre, er leder af World Compassion. Law lagde pres på Irak, som nu har frigivet den fængslede pastor Jamal (til højre).
Dr. Terry Law, som ses til venstre, er leder af World Compassion. Law lagde pres på Irak, som nu har frigivet den fængslede pastor Jamal (til højre).

Pastor Jamal blev idømt fem års fængsel i Irak, anklaget for at være spion for Iran. Nu er han blevet frigivet efter at have set 28 medfanger komme til tro på Jesus.
– Jeg var så rørt, da jeg fik den opringning, jeg kunne ikke tro mine egne ører, sagde Dr. Terry Law fra missionsorganisationen World Compassion til The Christian Post. Det er aldrig sket før, at en muslim, som er konverteret til kristendommen og som leder andre muslimer til kristen tro, er blevet løsladt, siger Law.
Jamal sad fængslet i 14 måneder uden at komme for retten. Law besøgte ham i fængslet og fortæller, at pastoren i den tid var syg og i store smerter, måske fra en hjernesvulst. Samtidig fastholdt Law overfor de irakiske myndigheder, at Jamal havde hjulpet ham med uddeling af fødevarehjælp i Irak i 2010.
Med hjælp fra den amerikanske senator James M. Inhofe fik Law mulighed for at mødes med den kurdiske regions indenrigsminister. Herfra gik sagen til den kurdiske præsident, som endte med at benåde Jamal.
Bodil