Iransk kristen dømt for ”zionisme”

Mohammad-Hadi Bordbar
Mohammad-Hadi Bordbar

En iransk konvertit er idømt ti års fængsel for sine kristne aktiviteter.
Mohammad-Hadi Bordbar blev arresteret i december 2012 i Iran. Han fik fem års fængsel for at være medlem af en ”anti-sikkerhedsorgansation” og fem år for at tage del i et møde, der ”ville krænke den nationale sikkerhed”.
Evangeliserende aktiviteter betegnes som ”zionisme”, dvs. at man bekæmper Irans islamiske regime ved at evangelisere og holde hemmelige gudstjenester.
Bordbar blev arresteret sammen med 50 andre farsi-talende kristne, mens de holdt jul i et privat hjem i Teheran. 15 civilklædte betjente ransagede huset. De fleste af disse kristne blev løsladt efter flere timers afhøring, men Bordbar og flere andre fik fængselsstraffe, skriver Christian Post.
Bodil