Særlig skat for kristne

Mange kristne i Egypten gemmer sig i deres hjem af frygt for islamisterne. Foto: Åbne Døre.
Mange kristne i Egypten gemmer sig i deres hjem af frygt for islamisterne. Foto: Åbne Døre.

Med trusler om død og ødelæggelse tvinger islamister kristne i Egypten til at betale en såkaldt ’jizya-skat’, hvis de ikke konverterer til islam.

Kristne i Egypten betaler en særlig ”lydighedsskat” til islamisterne.

Siden islamisterne overtog kontrollen med byen Dalga i det sydlige Egypten, har de tvunget de koptiske kristne til at betale en særlig skat, hvis de nægter at omvende sig til islam.

Skat for enhver kristen

Alle de 20.000 koptiske kristne i Dalga bliver tvunget til at betale den særlige skat, ligesom deres forfædre for 1400 år siden, da islam først invaderede det kristne Egypten.
– Nogle kan nøjes med at betale 200 egyptiske pund om dagen, mens andre må betale 500.
– Både betalingsmåden og beløbet er forskelligt fra sted til sted i landsbyen, fortalte Fader Yunis Shawqi i sidste uge til den uafhængige avis El Dostor.

Jizya-skat

Lydighedsskatten, jizya, er kendt fra islams politiske historie. Ifølge islam-kenderen Raymond Ibrahim, der har koptiske rødder, var denne type skat med til at sikre muslimerne overherredømmet flere steder i verden.
Der var tale om en tribut, som de besejrede ikke-muslimer skulle betale til deres muslimske overherrer ”med villig underkastelse og en følelse af at være kuet”, som det hedder i Koranen 9:29.

Kristne flygter

Islamisterne i Egypten truer de kristne med angreb, og kvinder og børn risikerer at blive slået eller kidnappet, hvis skatten ikke bliver betalt.
Derfor er omkring 40 kristne familier nu flygtet fra Dalga.

Syrien og Irak

Kristne i Syrien og Irak lever under lignende forhold. For nylig gik nogle ”rebeller” til en kristen mands forretning og gav ham tre muligheder: Enten blive muslim, betale 70.000 $ i jizya eller blive dræbt sammen med sin familie.
En anden mand, Androus fra Mosul i Irak, fik en tilsvarende besked telefonisk: ”Fordi I er vantro, skal I betale jizya. Enten betaler du jizya, eller vi dræber dig eller din søn”.

Europæisk indgreb

Inddragelsen af jizya-skat stoppede i det 19. århundrede, da europæerne greb ind mod overgrebet.
Men i dag finder denne type diskrimination af kristne igen sted i Libyen, Egypten, Syrien og Irak.
Det sker på grund af vestlig indblanding, i dette tilfælde USAs støtte til Det muslimske Broderskab og andre jihadiske grupper, skriver Jihad Watch.


Artiklen fortsætter efter annoncen: