De fattiges pave suspenderede den tyske ”luksus-biskop”

Paven mødtes i første omgang med den tyske ærkebiskop R. Zollitsch for at diskutere Tebartz-van Elsts overforbrug.
Paven mødtes i første omgang med den tyske ærkebiskop R. Zollitsch for at diskutere Tebartz-van Elsts overforbrug.

Efter flere krisemøder mellem paven og Franz-Peter Tebartz-van Elsts overordnede, har paven nu suspenderet ”luksus-biskoppen” på ubestemt tid.
Tebartz-van Elst blev anklaget og siden suspenderet for at have brugt 31 millioner Euro på sin luksusresidens. Eksempelvis har han investeret i et badekar til 15.000 Euro, et konferencebord til 25.000 og et privat kapel til 2,9 millioner Euro. Samtidig anklages han for at have løjet under ed om en rejse på første klasse, hvis mål var et besøg hos fattige i Indien.
Sagen vækker stor harme blandt de tyske katolikker, hvis kirkeskat har financieret overforbruget. Det er også i direkte modstrid med pavens egen livsstil og hans formaninger til biskopperne om ”ikke at leve som prinser”.
Bodil