Danskere valgt til Kirkernes Verdensråds Centralkomité

Politisk rådgiver Kirsten Auken og biskop Sofie Petersen er valgt til Kirkernes Verdensråds Centralkomité.
Politisk rådgiver Kirsten Auken og biskop Sofie Petersen er valgt til Kirkernes Verdensråds Centralkomité.

Biskop Sofie Petersen og Kirsten Auken valgt til Kirkernes Verdensråd.

Kirkernes Verdensråd har netop afsluttet sin 10. generalforsamling i Busan, Sydkorea. Her valgte generalforsamlingen de to danske folkekirkelige repræsentanter ind i Centralkomitéen.

Nyvalgt politisk rådgiver

Politisk rådgiver på Folkekirkens Nødhjælp, Kirsten Auken var folkekirkelig delegat på generalforsamlingen. Hun har gennem en årrække arbejdet for folkekirkens mellemkirkelige engagement.
– Jeg er stolt over at være valgt som én af de 150 medlemmer af Kirkernes Verdensråds Centralkomité for de næste 7 år. En af de største udfordringer bliver at få økonomien i organisationen til at hænge sammen, siger Kirsten Auken.

Biskop genvalgt

Biskop i Grønlands Kirke, Sofie Petersen, blev genvalgt for endnu 7 år. Hun har siddet i Centralkomitéen siden 2006. – Jeg takker mange gange for genvalget. På vegne af de oprindelige folk er jeg glad for, at vi i Kirkernes Verdensråd nu også har fået to repræsentanter yderligere ind i Centralkomitéen til at tale vores sag”, siger Sofie Petersen, som har været formand for gruppen af oprindelige folk.
Kirkernes Verdensråd er den kirkeligt set bredeste og mest inkluderende kirkelige paraplyorganisation i verden. Organisationen har 345 medlemskirker i mere end 110 lande og repræsenterer dermed over 500 millioner kristne i hele verden.
Folkekirken har været aktivt medlem siden oprettelsen i 1948.