Kristne hjælper Fillippinerne

"Overalt er der sammenstyrtede bygninger og døde mennesker.  Familier, hvis huse er blevet fuldstændigt ødelagt, lever under åben himmel og er udsat for ekstreme vejrforhold. Der er næsten ikke noget rent vand. Kun åbne dybe brønde som folk er bange for at drikke af, fordi det kan gøre dem syge. Mad er der næsten ikke noget af.", Mary Anne fra hjælpeorganisation ADRA.
“Overalt er der sammenstyrtede bygninger og døde mennesker. Familier, hvis huse er blevet fuldstændigt ødelagt, lever under åben himmel og er udsat for ekstreme vejrforhold. Der er næsten ikke noget rent vand. Kun åbne dybe brønde som folk er bange for at drikke af, fordi det kan gøre dem syge. Mad er der næsten ikke noget af.”, Mary Anne fra hjælpeorganisation ADRA.

Flere kristne hjælpeorganisationer og enkeltpersoner forsøger at hjælpe Filippinerne efter tyfonen.

Kristne i flere danske menigheder forsøger at hjælpe ofrene for tyfonen Haiyan, som den 8. november raserede store dele af det centrale Filippinerne.

Situationen berører bl.a. Kirken i Kulturcentret, hvis filippinske medlemmer har pårørende, som befinder sig midt i katastrofeområdet.
En frivillig i FCCC, kirkens filippinske afdeling, fortæller, at familien er i en alvorlig situation.
– De har mistet deres hjem og sover i et hjemmelavet telt. Samtidig er der også mangel på mad, og de er bange for at dø af sult.

Præstepar formidler hjælp til ramte

Kirken i Kulturcentret ønsker at stå sammen med deres filippinske medlemmer.
– Det er kirkens udvidede familie, der er ramt, og vi ønsker at være med i hjælpearbejdet.
Konkret har Kirken i Kulturcentret et filippinsk præstepar, Raymond og Milred Osias. Parret har gennem deres kontakter på øerne iværksat en formidling af hjælpen til de ramte.
– Nogle af vore medlemmer, hvis familier er blevet direkte påvirket, vil også blive hjulpet. Vi vil også indsamle tøj og diverse fornødenheder, som vi sender af sted, lyder det fra Osias.
Udover tøjdonation er der mulighed for at yde økonomisk støtte. Pengene går ubeskåret til hjælpearbejdet.
Frikirkenet har besluttet at bakke op om Children Missions indsats på Filippinerne.
Rapporter fortæller, at børnelandsbyen Scandinavian Village, som organisationen byggede for 19 år siden, er totalt ødelagt. På længere sigt vil Children’s Mission genopbygge byen med børnehjem, forskole og klinik.
Situationen i Tacloban er stadig meget vanskelig. Der er rapporter om vold i forbindelse med menneskers jagt efter vand og mad. Flere hjælpeorganisationer er nu ankommet til Tacloban og arbejder intenst på af hjælpe de ramte.
Bo Wallenberg fortæller, at andre konvojer med fornødenheder er angrebet, og at der har været skudveksling. Sammen med endnu et lægeteam fra Childrens Missions tyske samarbejdspartner, Humedica, venter han på at komme med et militærfly til Tacloban for sammen med dem at uddele 1.000 kilo medicin og nødhjælp.
Humedica har fået mulighed for at fylde et Airbus-fly med medicin og nødhjælp og ankommer fra Hamburg fredag. Det ser ud til, at man kan få 11 tons lægemidler og andre fornødenheder sammen med yderligere sundhedspersonale med flyet.
Også den katolske hjælpeorganisation Caritas og den adventistiske ADRA gør en stor indsats for at komme befolkningen til hjælp. ADRA har alene givet over en million.