3.000 skolebørn til julemusical

Koncerterne med GospelRoots og GospelTeens i Aabenraa fortæller om vismændenes vandring og oplevelser på vej mod Betlehem.
Koncerterne med GospelRoots og GospelTeens i Aabenraa fortæller om vismændenes vandring og oplevelser på vej mod Betlehem.

For femte gang inviterer korene GospelRoots og GospelTeens i samarbejde med Aabenraa Kommune elever og lærere til gratis julegospelkoncert i Sønderjyllandshallen.
Da koncerterne i alle de foregående fire år har været fuldt booket, har foreningen bag korene i år arrangeret to dobbelt-koncerter, så alle klasser kan få mulighed for at være med. Alligevel må de fire julemusicalkoncerter næsten melde alt udsolgt.
”Det var med angst og bæven, vi ventede på, hvordan tilbuddet ville blive modtaget på skolerne og børnehaverne,” siger Torben S. Callesen, en af korlederne og komponisten bag stykket.
Foreningen måtte finde de sidste 10.000,- kroner hos et gavmildt firma og en privat, for at få det til at hænge sammen, selv om ingen tjener på arrangementet. Ud over korene er over 30 frivillige hjælpere tilknyttet.
Julemusicalen er inspireret af videnskabelig research, som via computersimulation af planeternes baner har dokumenteret, at der viste sig en helt usædvanlig planetkonjunktion omkring Jesu fødsel.
Bodil