Biografer med Jesus-film i bushen

Med de nye transportable biografer kan evangelisterne nu vise Jesus-film i bushen i Cameroun og Mali.
Med de nye transportable biografer kan evangelisterne nu vise Jesus-film i bushen i Cameroun og Mali.

Mission Afrika har doneret nye rejsebiografer med Jesus-filmen på de lokale dialekter til Cameroun og Mali. Det giver fantastiske muligheder for evangelisterne.

To nye rejsebiografer og en Jesus-film indtalt med den rigtige dialekt skal hjælpe evangelister i Mali og Cameroun med at forkynde evangeliet i bushen.

– Glæden er stor, da evangelisterne ser filmen for første gang. Jesus-filmen er nemlig indtalt med nøjagtig den dialekt, som tales i Adamawa-regionen i henholdsvis Cameroun og Nigeria, fortæller Mission Afrika.

Bush-biograf for 500

Evangelister fra henholdsvis Cameroun og Mali har hver fået en ny rejsebiograf som arbejdsredskab af Mission Afrika.
Rejsebiograferne fylder ikke meget mere end et par store skoletasker og kan hver især vise film for op til 500 personer på én gang.
Dermed er biograferne et rigtig godt og brugbart værktøj for evangelisterne, når de skal rejse rundt i de to lande og fortælle om kristendommen til alle dem, der endnu ikke har hørt om den, forklarer Mission Afrika.

Jesus på lokalsproget

Bush-biograferne viser en film om Jesu liv, der er indtalt på både lokalsprog og -dialekt.
I områder, hvor kun få har tv, og der stadig hersker en del analfabetisme, er det en stor fordel at kunne præsentere mennesker for kristendommen ved at vise film.
Evangelisterne fra Cameroun regner med, at de i løbet af det næste halve år vil kunne nå at vise filmen for op mod 10.000 mennesker i det nordlige Cameroun.
Alle forestillinger bliver fulgt op med besøg og samtaler i områderne, hvor interesserede kan høre mere om kristendommen og få personlige samtaler med evangelisterne.

Den fagre nye teknologi

Med de nye biografer, som hver især består af en miniprojekter, en højtaler, et batteri og et sammenklappeligt solpanel, kan evangelisterne nå mange mennesker på én gang – og samtidig gøre det på en medrivende måde.
En del af opfølgningen inkluderer desuden mobiltelefoner. Mange i Afrika har i dag moderne mobiltelefoner, som kan afspille eksempelvis lydbibler eller vise små filmklip fra Jesus-filmen.
Således bygger den fagre nye teknologi bro over analfabetismen og er samtidig et nyttigt redskab i den kirkelige oplæring, understreger Mission Afrika.