Caritas i DR-indsamling

Caritas vil hjælpe forældreløse børn i Zimbabwe med hjælp fra Danmarks Indsamlingen, der har temaet ’Når mor mangler’. Foto: Caritas Danmark. På det lille billede ses Louise Wolff og Nikolaj Koppel, som leder indsamlingen fra Flyvestation Værløse den 1. februar.
Caritas vil hjælpe forældreløse børn i Zimbabwe med hjælp fra Danmarks Indsamlingen, der har temaet ’Når mor mangler’. Foto: Caritas Danmark. På det lille billede ses Louise Wolff og Nikolaj Koppel, som leder indsamlingen fra Flyvestation Værløse den 1. februar.

Caritas er en af tre nye organisationer, der er med i Danmarks Indsamling 2014 til fordel for forældreløse børn. Indsamlingen kulminerer med et stort tv-show lørdag den. 1. februar.

Humanitære organisationer og DR samler for 8. gang ind til fattige og nødlidende under Danmarks Indsamlingen. Tre nye organisationer er med i år, heriblandt Caritas.

Godkendelsen af Caritas kommer efter flere års dialog med Danmarks Radio (DR) omkring objektive kriterier for, hvem der kan deltage i DRs forskellige indsamlinger, fortæller kommunikationskoordinator Toke Nyborg fra Caritas.

Krav til organisationerne

For første gang åbner Danmarks Indsamling (DI) nu op for en bredere kreds af organisationer. 10 procent af det indsamlede beløb kan søges af mindre organisationer til langsigtede udviklingsprojekter.
Der er nu ialt 15 organisationer med i DI, heraf tre nye. Ligesom de to andre nye er Caritas vurderet til at leve op til DIs krav om etik, gennemsigtighed, økonomi og administration.

Glædelig udvikling

– Muligheden for at søge tilskud fra Danmarks Indsamling er et klart fremskridt i forhold til tidligere år, hvor kun de 12 største NGO’er måtte være med.
Caritas glæder sig over de nye toner fra DR, men vil fortsat presse på for en anden indsamlingsmodel, hvor de deltagende organisationer udvælges ud fra deres relevans i forhold til årets tema, og ikke kun ud fra deres størrelse, siger programkoordinator i Caritas og medlem af ISOBRO’s bestyrelse, David Vincent Nielsen.
Caritas har nemlig siden 2010 klaget til DR over manglende bredde i Danmarks Indsamling og i DR’s andre indsamlinger.
– De deltagende organisationer burde afspejle alsidigheden og mangfoldigheden i det danske civilsamfund. Det er jo trods alt alle lyttere og seere, der betaler licens, lyder argumentet fra Caritas.

’Når mor mangler’

I år samles ind til forældreløse børn under temaet ’Når mor mangler’. 151 millioner børn verden over har mistet en eller begge forældre.
Antallet af børn, der vokser op på gaden, på institutioner eller på flugt uden deres mor og far er væsentligt højere.
Når mor mangler, har det store konsekvenser både for det lille spædbarns første møde med livet og for hele resten af barnets liv.

Hjælper Zimbabwes børn

Med midler fra Danmarks Indsamling vil Caritas hjælpe 400 børn i Zimbabwe, som har mistet deres forældre eller på anden måde er særligt sårbare.
Børnene lærer at dyrke grønsager og opdrætte mindre husdyr. Dermed bliver de selvforsørgende og kan tjene lidt ekstra ved salg af afgrøder, høns og geder på det lokale marked. Samtidig får forældreløse børn og voksne i landsbyerne undervisning i rettigheder og fortalerskab, så de sammen kan gøre børns krav gældende, oplyser Caritas Danmark.
I hele januar samles der ind til de 15 deltagende organisationer, og lørdag den 1. februar 2014 kulminerer Danmarks Indsamlingen i et stort tv-show.

DRs indsamling

En gang om året går humanitære organisationer og DR sammen om at hjælpe mennesker i nogle af verdens fattigste lande.
Siden 2007 har danskerne samlet mere end 500 millioner kroner ind til udviklingsprojekter i Afrika og hjulpet mere end 4,7 millioner afrikanere til en bedre tilværelse og en fremtid.
I år samles ind til forældreløse børn under temaet ’Når mor mangler’.
Læs mere om indsamlingen eller støt projekterne på: www.danmarksindsamling.dk


Artiklen fortsætter efter annoncen: