’Cash’ i Harte Kirke

’Cash i kirken’ består af sanger og guitarist Karsten Holm, Bjørn B. Petersen med kontrabas og kor,  Martin Blom med diverse guitarer og kor samt Knud Erik Fuddi Steengaard på violin.
’Cash i kirken’ består af sanger og guitarist Karsten Holm, Bjørn B. Petersen med kontrabas og kor, Martin Blom med diverse guitarer og kor samt Knud Erik Fuddi Steengaard på violin.

Karsten Holm og trioen ’Cash i kirken’ belyser i sang og musik Johnny Cash’ kamp mod alkohol og stoffer, hans tro og sangkarrieren.

Den 19. januar spiller Karsten Holm & Cash-trioen i Harte kirke ved Kolding ”Cash i kirken”.

’Cash i kirken’ fortæller i ord og toner om Johnny Cash’ liv, bl.a. hvordan Gud redder ham fra at begå selvmord.
Den musikalske fortælling rummer både countrymusik og amerikansk musikhistorie.Johnny Cash’ liv og kunst var nemlig en evig kamp mellem troen og tilværelsens skyggesider, fortæller sanger og musiker Karsten Holm.

’Cash’ afløser ’Elvis’

Siden 2008 har sangeren Karsten Holm og pianisten Christian Spillemose turneret land og rige rundt med ”Elvis i kirken”. Konceptet er en stor succes. Nu er Karsten Holm så klar med et nyt koncertforedrag med en anden gigant i den amerikanske populærmusik: Johnny Cash.
”Cash i kirken” handler både om Johnny Cash’ indre kampe og de fantastiske sange og fortolkninger, han efterlod til denne verden.
Karsten Holm fortæller både om Cash’ tro og hans kamp mod misbrug af stoffer og alkoholen.

Gud greb ind i Cash’ liv

På et tidspunkt griber Gud ind og redder Cash, idet han vil begå selvmord i en grotte. Cash ser lyset (Guds lys), da hans egen lommelygte dør ud. Cash i kirken fortæller også om Cash’ forhold til kærligheden, sin elskede og familien – og til de udstødte og de fattige.
– Cash var forkynder på sin egen måde, og hans eftermæle er historien om en kunstner med hundrede procent autenticitet, fortæller Karsten Holm.

Johnny Cash’ karriere

Musikalsk fokuserer ”Cash i kirken” især på de sidste 10 år af Johnny Cash’ liv.
Produceren Rick Rubin overtalte Cash til at gå i studiet blot med en mikrofon og en guitar. Det blev til den højt roste albumrække under navnet ”American Recordings”, der var et stort comeback for Cash.
Indspilningerne rummer flere religiøse sange, som er med i denne koncert.

Cash’ fortolkninger

Publikum vil opleve sange af Cash selv, men i lige så høj grad sangene, som han fortolkede, af eksempelvis Kris Kristoffersen, Hank Williams, Bruce Springsteen, Gordon Lightfoot og mange flere.
Der vil også være nogle af de store hits i Cash’ velkendte ”Boom Chicka Boom”-stil, blandt andet ”Ring Of Fire” og ”Get Rythm”, fortæller Karsten Holm.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: