Det lysner i 2014

Af Bodil Lanting Cand. teol., journalist
Af Bodil Lanting
Cand. teol., journalist

Lyset strålede midt i mørket, og mørket fik ikke bugt med det, står der i første kapitel af Johannesevangeliet.

Lyset skinner stadig trods al krig og ondskab, forfølgelser af kristne og alverdens oprør mod Gud. Selv i forhold til ethvert krav om politisk korrekthed i den vestlige verden eller muslimsk ekstremisme i mange andre lande. Mørket har ikke en jordisk chance.
Der er nemlig håb for år 2014. Det er ’Herrens år’ eller ’Nådens år’. For Lyset er i verden. Og mørket vil ikke få bugt med det.
For mange af Udfordringens læsere er året begyndt godt med fælleskirkelige bedeuger. Lad os endelig samles, og lad os arbejde sammen for at bringe lyset videre.

2014 er udråbt til både Bibelens og bibelglædens år af flere organisationer. I Danmark opfordrer bl.a. Luthersk Mission og Bibellæserringen til mere bibellæsning – og fælles læsning. Det er også året, hvor Bibelselskabet fejrer 200 års jubilæum og holder mange arrangementer for at få Bibelen ud til det danske folk.

Hollywood overgår sig selv med store, bibelske film. Det er simpelthen Bibelens år med udgivelsen af bl.a. en Jesus-film ud fra serien The Bible, en filmatisering af bogen ’Himlen findes virkelig’, en Noah-film samt en film om Jesu mor Maria og en ny Moses-film.
Som om det ikke var nok, er en billigt fremstillet kristen familiefilm blevet indstillet til en Oscar pga. titelmelodien, som synges af den totalt-lammede Joni Eareckson Tada. Det er i sig selv noget af et mirakel, at hun kan synge så godt med de fysiske begrænsninger, hun har. Et besøg på YouTube forklarer lidt om baggrunden for præstationen: Hun beder simpelthen Gud udbedre alle de skønhedsfejl, som der kunne være ved en sang, sunget af en lam kvinde. Und dig selv at høre den.

Der spredes også gennem kristne medarbejdere i det sociale arbejde. Vi kristne har noget at give både i Danmark og uden for landets grænser, som ingen andre kan give.
Det er bedre at tænde lys end at forbande mørket. Så lad os gøre det.
Sammen.