Jens Kristian producerer 100 kirkeblade

s1_Jens K Kirkeblade masse 17012013Kirkeblade skal henvende sig til alle – uanset om de går i kirke eller ej, mener Jens Kristian Lynderup fra Kirkebladet.nu.

De fleste betaler kirkeskat, men de færreste sætter deres ben i kirken. Kirkebladet skal derfor præsentere kirken hjemme på danskernes køkkenborde, siger Jens Kristian Lynderup.

Jens Kristian Lynderup producerede sit første kirkeblad i en kælder i 1993.
I løbet af 10 år var han oppe på 25 kirkeblade ud fra eget firma, Team Lynderup. I 2004 fusionerede han med Videbæk Bogtrykkeri. I dag kan han glæde sig over kirkebladskunde nr. 100 – foruden alle de foldere, brochurer, præsentationsmapper, magasiner og meget andet, han producerer.
– Jeg er rigtig glad og stolt over, at så mange har valgt os som samarbejdspartner for at få det kristne budskab ud til danskerne, fortæller Jens Kristian Lynderup, der er journalist og konsulent i Kirkebladet.nu.
Hans filosofi er, at kirkebladets form og indhold skal målrettes de mennesker, som ikke normalt kommer i kirken. Hvis det var kirkegængere, man ville nå, kunne man jo nøjes med at hænge en plakat på kirkedøren.
– Kirkebladet er først og fremmest henvendt til dem, som ikke kommer i kirken. Over 80 procent af den danske befolkning betaler kirkeskat, men ikke alle kommer i kirken. Kirkebladet skal helst være så spændende, at de tager det fra køkkenbordet ind på stuebordet og måske endda på natbordet.

Hvad er de vigtigste artikler?
– Artiklerne skal først og fremmest handle om mennesker, som har noget på hjerte, mennesker, der mener noget og har oplevet noget. Uanset om det er præsten eller kirkegængeren, der kun går i kirke juleaften.
Det skal handle om mennesker, som læserne kan spejle sig i, og mennesker, der flytter noget hos læserne.

Vejleder kirkerne

– Det er ikke et mål i sig selv at trykke mange kirkeblade, men at fastholde de kirkeblade, vi har, fortæller han. De 100 kirkeblade viser, at sognene sætter pris på vores koncept.
Og hvad gør jeres koncept til noget særligt?
– Vi vejleder sognene hele vejen gennem processen både med indholdet, layoutet og selve produktionen. Vi sørger for, at det hele glider glat – også postomdelingen.

Mappe med tips

Kirkebladet.nu leverer en mappe til sognene med tips og tricks til at skrive, fotografere og designe. Så er sogn og trykkeri helt på bølgelængde, og så glider produktionen let og effektivt.
– Vi hjælper dem med at designe form og indhold, så det rammer de målgrupper, de ønsker at nå. Vi står ikke af og siger: ”OK, det er dem, der er eksperter. Vi trykker bare!”, fastslår Jens Kristian Lynderup:
– Jeg følger op på samtlige blade hvert andet år og spørger, om vi skal tage det næste udviklingstrin sammen med dem. Vi holder dem i hånden, så at sige, og det får vi meget god respons på, fortæller Jens Kristian Lynderup.
Kirkebladskunde nr. 100 kom fra et pastorat med fire små sogne udenfor Struer.