Kasjkumbajev er nu i retten efter 8 måneders fængsel

Den 22. januar begyndte retssagen mod Bakhytzhan Kasjkumbajev i Kasakhstans hovedstad Astana.
Den 22. januar begyndte retssagen mod Bakhytzhan Kasjkumbajev i Kasakhstans hovedstad Astana.

Retssagen mod pastor Kasjkumbajev begyndte den 22. januar i Astana. Han har fået problemer med hørelsen og smerter ved hjertet siden fængslingen den 17. maj 2013.
I de sidste otte måneder har Kasjkumbajev blandt andet været tvangsindlagt på et psykiatrisk sygehus og er blevet tvangsmedicineret – selvom han er psykisk sund. Han er uretfærdigt anklaget, blandt andet for at en kvinde er blevet paranoid skizofren ved at deltage i gudstjenester i hans kirke.
– Der er tale om misbrug af psykiatrien mod kristne – som i Sovjetunionens dage. Myndighederne anklager psykisk sunde kristne for at gøre andre psykisk syge. Det er et alvorligt forsøg på stigmatisering af kristne, skriver Dansk Europamission.
Denne sag er nemlig blot én af flere hændelser inden for de sidste 4 år, der viser, at forfølgelsen af kristne i landet er tiltagende. Kasjkumbajev er etnisk kasakh og var muslim, indtil han konverterede til den kristne tro.
Bodil