3.000 bibler til de fængslede

Bibelselskabets Synne Garff taler med Bjarne Lenau Henriksen, tidl. Kirkens Korshær.
Bibelselskabets Synne Garff taler med Bjarne Lenau Henriksen, tidl. Kirkens Korshær.

De indsatte i fængslerne beder ofte om bibler. Nu uddeler Bibelselskabet 3.000 bibler til fængsler og arresthuse i Danmark – og giver 5.000 til andre lande.

– Har I mulighed for at sende en bibel? lyder spørgsmålet til fængselpræsterne. Nu uddeler Bibelselskabet bibler i danske fængsler.

Mange indsatte i hele verden, både mordere, røvere, voldsforbrydere, narkohandlere – og uskyldige – deltager i bibelstudiegrupper, fortæller Bibelselskabet. De fængslede genfinder nemlig noget fra deres eget liv i bibelteksterne og finder trøst og håb.

Præsten ser mennesket

Mange fængslede oplever også, at præster er gode at tale med. De er nemlig ikke en del af systemet, så man kan være helt åben overfor dem.
– Præsterne taler til mennesket i dig, ikke til forbryderen, siger en af de indsatte i Horserød i forbindelse med bibeluddelingen.
Flere fortæller om glæden over at være med i de kirkelige tilbud i fængslet.
– Man er mere tilbøjelig til at tage Gud til sig, for man har brug for noget, når man sidder derinde i mørket.
Bibelen siger en masse gode ting om, hvordan man skal leve med sig selv og sine medmennesker. Og som indsat har man masser af tid til at tænke, og mange indsatte tror på Gud, når de kommer ud af fængslet, siger en af fangerne.
Også frivillig præst i Horserød Statsfængsel, Bjarne Lenau Henriksen, oplever, at de indsatte tager det med troen dybt alvorligt.
– Fangerne kan godt lide, at man står for noget. De læser hele Bibelen. Revl og krat. Det kender jeg meget få, der gør, fortæller fængselspræsten.

Bibler til udlandet

Bibelselskabet uddeler også 5.000 bibler til fængsler i Østeuropa, Mellemamerika, Afrika og Golfen. Bibelselskabet har bl.a. uddelt bibler i et af Kenyas sikrede kvindefængsler.
På Bibelselskabets hjemmeside kan man se videoer fra uddelingerne i Horserød og Kenya.