Christian Høeg omkommet

s2_avisSøndag omkom Christian Høeg – bror til forfatteren Peter Høeg – efter en brand i hans hjem i Nexø.

Rigspolitiets Brandafdeling har konkluderet, at branden var påsat. Og politiet mener, der er tale om selvmord.
Christian Høeg var uddannet tjener fra d’Angleterre og cafeejer. På grund af psykiske problemer og et selvmordsforsøg flyttede han til Bornholm og åbnede et galleri. På Bornholm kom han til tro og fandt et stærkt fællesskab i Nexø Frikirke.
Udfordringen bragte i 2003 et interview med Christian Høeg, hvor han fortalte om sin tro.
– En dag, hvor jeg havde det dårligt, besøgte jeg nogle af mine gode venner her i Nexø, Benedikte og Jens. De er tilknyttede Nexø Frikirke. Især Benedikte er meget stærk i troen. Hun spurgte, om hun skulle bede for mig. Det var en grænseoverskridende oplevelse for mig. Men jeg følte mig opløftet, da jeg gik derfra.
Senere læste Christian bibelen på en uge og betegnede den som en skatkiste af visdom.
Desværre fik han ikke helt bugt med sine angstanfald, og det er muligvis et sådant anfald, der førte ham i døden.
Henri