Danske sogne skal genopbygge 139 nedbrændte egyptiske kirker

s1_Kjær, Mogens-ny– Hjælp de klemte kristne i Egypten med at genopbygge deres nedbrændte kirker! opfordrer Danmission nu i en henvendelse til folkekirkens sogne.

Generalsekretær Mogens Kjær er netop kommet hjem efter at have besøgt nogle af de 139 kirker og kirkelige institutioner, der blev angrebet i august 2013.
– Det var et voldsomt syn at se udbrændte kirker med bunker af forkullede Bibler og salmebøger, og det gjorde også et stærkt indtryk at møde og tale med de kristne her, fortæller generalsekretær Mogens Kjær.
– De har brug for vores forbøn, følgeskab og en økonomisk håndsrækning til at få deres kirker på fode igen, siger Mogens Kjær.
Bag angrebene i august stod militante islamistiske grupperinger og bøller, som opildnede til hævnangreb på kirker, fordi mange kristne støttede hærens opløsning af demonstrationer, efter at militæret havde afsat præsident Morsi fra Det Muslimske Broderskab.
– Sørgeligt nok er der blevet færre kristne i Mellemøsten. Vi kan og skal støtte dem, så de stadig kan blive der i betydeligt tal.
Som enkeltpersoner, som organisation og som nation skal vi råbe vagt i gevær, når der begås overgreb mod kristne. Vi skal bakke op om dialog og konfliktløsning og arbejde for demokrati og lige rettigheder, som vi gør i Danmission. Men de egyptiske menigheder har her og nu også brug for følgeskab med danske menigheder – de kristne i Mellemøsten må ikke føle sig glemt, siger generalsekretæren.
Den egyptiske hær har lovet at støtte genopbygningen af kirkerne, men pga. forbuddet mod at muslimer bidrager til kirkebyggeri, lader støtten vente på sig.
Støtten vil – ifald den overhovedet kommer – kun dække genopbygningen af selve kirkebygningen. Menigheder mangler derfor ressourcer til at indrette kirkerne igen, så de kan bruges til gudstjenester og til det sociale arbejde, som udgår fra kirkerne.
Mogens Kjær opfordrer til at danne venskabsmenigheder og henviser bl.a til en besøgsrejse, som Danmission arrangerer til Egypten i oktober 2014.
Også enkeltpersoner kan naturligvis give et bidrag til genopbygning af de egyptiske kirker via Danmission.
Mission AFRIKA

139 kirker og kristne institutioner blev i august 2013 ramt af utilfredse muslimers optøjer. Stadig flere kristne forlader Egypten og Mellemøsten på grund af det muslimske pres.
139 kirker og kristne institutioner blev i august 2013 ramt af utilfredse muslimers optøjer. Stadig flere kristne forlader Egypten og Mellemøsten på grund af det muslimske pres.