Kristen NGO bygger 800 huse på Fillippinerne

Over en million huse blev skadet eller helt ødelagt af tyfonen Haiyan i november 2013.  Bagerst i billedet ses huse af den type, som Habitat for Humanities vil bygge på Fillippinerne.
Over en million huse blev skadet eller helt ødelagt af tyfonen Haiyan i november 2013.
Bagerst i billedet ses huse af den type, som Habitat for Humanities vil bygge på Fillippinerne.

Den kristne organisation Habitat For Humanity vil bygge over 800 huse i det område af Fillippinerne, som blev værst ramt af tyfonen Haiyan.

Den kristne NGO Habitat for Humanity vil hjælpe Tacloban ved at bygge 852 huse i området, skriver The Huffington Post.

Supertyfonen kostede over 6.000 mennesker livet og fordrev 16 millioner fra deres hjem. Over 1 million huse blev ødelagt. Prisen for genopbygning af huse, skoler, veje og broer i de ødelagte områder kan beløbe sig til over 5 milliarder dollars, skriver Reuters.

Akut og varig hjælp

Habitat for Humanity var hurtigt fremme med nødhjælp til Tacloban efter stormen. I første omgang gjaldt det om at udlevere telte og yde førstehjælp. Nødhjælpen foregår stadig, men nu satser NGO’en på at yde en mere permanent hjælp i form af rigtige huse til de hjemløse.

USA hjælper mindre

I ugen efter tyfornen donerede amerikanerne 33 millioner dollars. Til sammenligning gav de over 300 millioner dollars efter jordskælvet på Haiti, oplyser en Pew-undersøgelse.
30 procent af de adspurgte sagde, at de gerne ville hjælpe i ugen efter jordskælvet på Haiti. Men kun 17 procent havde planer om at hjælpe Fillipinerne er uge efter tyfonens hærgen. Muligvis skyldes nedgangen, at amerikanerne havde deres egne tornadoer i Midtvesten – samt dyre juleforberedelser – at tænke på netop i slutningen af 2013.