Bykirken i Favrskov ansætter præst

Jakob From Søvndal ved indgangen til Grundfør kirke ved Hinnerup, hvor Bykirken har gudstjeneste ca. hver 2. søndag.
Jakob From Søvndal ved indgangen til Grundfør kirke ved Hinnerup, hvor Bykirken har gudstjeneste ca. hver 2. søndag.

Ny kirke fik mere opbakning end forventet.

Teolog Jakob From Søvndal begynder den 1. maj 2014 som præst i Bykirken i Favrskov. Jakob bliver den første lønnede præst i menigheden.

Bykirken blev stiftet sidste efterår og holder til i Hinnerup-området. Det er en selvstændig valgmenighed indenfor folkekirken.
– Vi har haft en fantastisk opstart i Bykirken, siger formand Frede Ruby Østergård.
– Den gode opstartsface betyder, at vi kan ansætte Jakob i en stilling på 30 % i stedet for på 20 %, som det var planen for få måneder siden. Vi er positivt overraskede over en større tilslutning til Bykirken end forventet.
Jakob From Søvndal er 34 år og bor i Haldum ved Hinnerup. Han er nyuddannet teolog fra Aarhus Universitet og Menighedsfakultetet i Aarhus, og derfor skal han ordineres i Aarhus Domkirke, før han kan tiltræde stillingen. Jakob er gift med Hannah, og de har tre børn i alderen 1-6 år. Familien er godt kendt med området, da Jakob har været ansat i Søften-Foldby kirker i otte år som kirkesanger.
– Jeg glæder mig til at være præst i så ny en menighed, og jeg ser frem til at være med til at præge og forme den. Jeg er glad for at arbejde med børn og unge, og derfor er det naturligt for mig, at de er med i mit fokus for arbejdet. Mit omdrejningspunkt i forkyndelsen er Jesu død og opstandelse, som vi særligt markerer i kirken i påsken, siger Bykirkens nye præst og fortsætter:
– Jeg kender menigheden, da jeg har deltaget ved flere gudstjenester som musiker. Derfor er jeg begejstret over, at jeg skal være menighedens præst nu. Jeg mærker allerede en god opbakning fra både medlemmer og andre i området.
Siden Bykirkens første gudstjeneste den 1. december 2013 har der været otte gudstjenester med et gennemsnit på 55 kirkegængere.
– Vores mål er, at menighedens gudstjenester har et klart og forståeligt evangelisk budskab til alle aldre, siger formanden, der har fungeret som ulønnet præst siden Bykirkens opstart.
– Vi mener, at Jakob kan forkynde det kristne budskab så relevant, at de enkelte medlemmer bliver inspireret til at vise omsorg og næstekærlighed videre i deres nærområde.
Jakob lægger også vægt på nye elementer i gudstjenesten – fx rytmisk lovsang og drama, ligesom der er fokus på børn. Ved hver gudstjeneste er der særskilt børnekirke eller børnenes minutter, hvor søndagens tema bliver forkyndt i børnehøjde.