’Hollywood burde holde sig til originalen’

Kristne i USA protesterer mod Noa-filmen med Russell Crowe i hovedrollen. Her ses et skilt på Times Square i New York med teksten: ’Mød den rigtige Noa på Skabelsesmuseet’.
Kristne i USA protesterer mod Noa-filmen med Russell Crowe i hovedrollen. Her ses et skilt på Times Square i New York med teksten: ’Mød den rigtige Noa på Skabelsesmuseet’.

I ugen efter premieren på Aronofskys Noa-film viser en undersøgelse, at 60 procent af de kristne seere foretrækker bibelske film, som er tro mod original-teksten.

Hjemmesiden BibleGateway har undersøgt holdningen til Hollywoods bibelfilm blandt læserne, hvoraf det store flertal foretrækker en bibeltro gengivelse på filmlærredet.

Mens 60 procent foretrækker at afvigelser fra Bibelens beretning holdes på det minimale, mener 28 procent, at de bibelske beretninger godt kan bære at blive udsat for kunstnerisk frihed.
Til gengæld mener lidt over 10 procent, at Bibelens beretninger slet ikke burde ’males på Hollywoods mølle’.

En helt tavs Noa?

Filmkritiker Brett McCracken, som har skrevet bogen ’Gray Matters’ (’Grå spørgsmål’ om nogle af de etiske spørgsmål kristne ser forskelligt på), forholder sig kritisk til afvisningen af Hollywoods Noa-film.
– Hvis vi kun skulle bruge det, der står i Bibelen, skulle Noa slet ikke sige noget, for det eneste, han siger i Bibelen, er da han forbander sønnen Kam, siger McCracken til The Christian Post. Det ville ikke blive en ordentlig film, hvis Russell Crowe slet ikke skulle sige noget, mener han.

Konflikt med Hollywood

– Mange kristne har en tendens til at være skeptiske overfor Hollywoods liberale holdninger, og det bliver bare værre, når det handler om bibelske film, mener McCracken.
I stedet burde kristne være glade, fordi en bibelsk film får folk til at læse bibelteksten selv.
Og samtidig giver det os kristne anledning til at tale med vores ikke-kristne venner og blande os i kulturen, hævder Brett McCracken.

’Gudløs Noa-film’

Forfatter og prædikant Jeff Kinley, som har skrevet bogen ’As it was in the Days of Noah’ om de sidste tider, hævder, at ateisten Aronofskys ’Noa’ er en gudløs film.
– Det er nøjagtig, hvad man kan forvente i de sidste tider, så Jesus kommer snart igen, siger han.