’Jeg er vild med Bibelen’

Teolog Peter Thise fra DanskOase vil gerne sprede bibelbegejstring i Danmark.
Teolog Peter Thise fra DanskOase vil gerne sprede bibelbegejstring i Danmark.

Peter Thise er blevet ansat i en projekt-stilling i Odder Frimenighed indtil SommerOase. Han fortæller på DanskOases hjemmeside om sin passion for Bibelen.

– Jeg er vild med Bibelen! Og jeg tror faktisk, at jeg altid har været det, siger teolog Peter Thise, som netop er blevet ansat som konferencemedarbejder i Dansk Oase.

Den 30-årige teolog har blandt andet arbejdet i KURSEN, som er et kursus for teologistuderende i Aarhus Valgmenighed.
Peters ansættelse skyldes, at konferencemedarbejder og koordinator for præstenetværket gennem syv år, Helle Pahus, har opsagt sin stilling til fratrædelse med udgangen af maj måned.

Skønne bibelhistorier

– Jeg kan ikke huske noget tidspunkt i mit liv, hvor Bibelen ikke har været en del af min verden, fortæller Peter Thise og nævner historierne om Samson, Daniel i løvekulen, Kong David, Jesus, Paulus, et æsel, der kan tale, osv.
Samtidig erkender han, at det med bibellæsningen altid har fungeret bedst sammen med andre og nævner, at hans forældre var gode til at læse op fra børnebiblen.
Der er masser af spændende mennesker med spændende historier. Alt sammen i én stor samling af skønne historier, siger Peter Thise.
Bibelen fortæller en evigtgyldig historie, som bliver ved med at være lige relevant. Det handler om Gud og hans storslåede redningsplaner for verden. Hvordan Gud sætter alt ind på at redde mennesket fra den synd, de har sovset sig selv ind i, fortæller den nyansatte konferencemedarbejder.

Bliv bibelbegejstret

Peter Thise vil gerne inspirere andre til at læse Bibelen, fordi vi har brug for at lære mere om Gud både i menighederne og i hverdagen.
DanskOase vil skabe rammer for en “bibelbegejstring” i Danmark. Derfor nævner Peter Thise tre konkrete idéer til at komme igang med bibellæsningen:
1. Alliér dig med en læsemakker. Sæt kryds i kalenderen og sæt bibellæsning på dagsordenen. Jeg kan klart anbefale at læse store stykker ad gangen.
2. Hvis man pendler til arbejde eller skole, har en stor opvask el. lign. kan man høre Bibelen på lydbog.
3. Hvis man foretrækker enkelte meditationsvers kan man fx bruge modtage Dagens Bibelord fra jesusnet.dk.

Udfordringen tilbyder også et dagligt bibelord på email. ’Dagens Udfordring’ kan bestilles gratis via hjemmesiden udfordringen.dk.