KLF efterlyser sobert sprog

”Sobert sprog i medierne, tak!” er overskriften på et indlæg af KLF, Kirke & Mediers generalsekretær på Etik.dk.
Mikael Arendt Laursen mener, at radio og tv bør hæve overliggeren for godt sprog. Og at Danmarks Radio bør gå forrest.
– Underholdning behøver ikke være fladt for at være godt. Derfor opfordrer vi public service stationerne: Giv etikken en tak til! skriver han og nævner eksempler fra X Factor og andre underholdningsprogrammer.
Det er ærgerligt, når dommer Remee i et enkelt X Factor program når at bruge f-ordet tre gange. Og dybt kritisabelt, når Frank Erichsen som vært i det folkekære tv-program Bonderøven igen og igen slynger om sig med bandeord. Og det er mere reglen end undtagelsen, at værter i TV 2’s underholdningsprogrammer bruger kraftudtryk.
Det krymper sig i os som lyttere, når vi må lægge øre til gentagne ukvemsord i medierne. Og det forfladiger sproget og giver en noget flosset sproglig arv videre til kommende generationer, understreger Mikael Arendt Laursen.
Bodil