Vil du være med til at forvandle Danmark?

Af Henri Nissen Redaktør
Af Henri Nissen
Redaktør

Sammen med Bedehus.dk vil Udfordringen farve Danmarks-kortet lysegrønt med håb.
Måske synes du, det går meget godt i Danmark. Måske har du dit eget på det tørre. I så fald er dette ikke noget for dig.

Men hvis du er bekymret for den politiske og kulturelle situation i Danmark, så læs videre. Hvis det går dig på, at den moralske standard styrtdykker i tv og andre medier, så er det her måske noget for dig. Måske er det den sociale udvikling, der bekymrer dig mest. Til trods for vores velstand, befinder stadig flere danskere sig i et kompliceret og åndeligt fattigt liv. Psykisk og fysisk sygdom hærger.
Du behøver ikke være profet for at se, hvilken vej, det går. Både med kirken og med samfundet. Danske politikere har fx aldrig før været så utroværdige i befolknings øjne, som de er netop nu. Og folkekirken har også mistet troværdighed gennem de politiske indgreb.
Der er nok at bekymre sig om. Men samtidig synes det, som om de troende kristne står magtesløse. Politisk er vi for få og spredte. Kulturelt er vi fortrængt af kulturradikale, som vil nedbryde kristner normer. Vi kan ikke hamle op med ateisternes store indflydelse.
Hvad skal vi gøre?

Bøn skaber transformation

Canada oplevede for nogle år siden en deprimerende udvikling på det politiske og sociale område. Velmenende liberale politikere havde kørt landet moralsk i sænk.Til sidst følte nogle præster og ledere at nøden var så stor, at tusind af dem fandt sammen for at drøfte den alvorlige situation. De så bort fra deres sædvanlige opdelinger i kirkeretninger og i stedet begyndte de at organisere bedegrupper for landet. Bl.a. ved parlamentet i Ottawa. Her kunne kun 4 pct. af medlemmerne betegnes som født påny. De fleste var ateister eller traditionelle navne-kristne uden en levende tro. Men de kristne bad desperat.
I dag har Canada en troende premierminister og ca. 40 pct,. af parlamentsmedlemmerne er troende kristne. Både den moralske, sociale og økonomiske situation er væsentligt forbedret.
Det samme er sket i mindst 600 byer og lande ifølge forskeren George Otiz, der har samlet oplysningerne.
Bl.a. i Finland, som der fortælles om her på siden.
Som Jens Møller engang udtrykte det: Lykkeligt det folk, der lader sig lede af mennesker, der lader sig lede af Gud.
Hvorfor? Fordi mennesker, der ikke respekterer, at der er en Gud har en tendens til selv at spille guder. Fordi ledere, der ikke bygger på de grundlæggende værdier, vi finder i Ny Testamente og i Bibelen, let kommer på afveje.
Modsat er kristendommens vidunderlige værdier en stor inspiration, for dem, der ydmygt ønsker at finde sandhed og visdom. I politik. I kunst og kultur. Hvorsomhelst.

Sammen med Bedehus.dk opfordrer vi nu til, at læserne danner bedegrupper i alle danske kommuner. Vi fortæller løbende om udviklingen og plotter de nye grupper ind på Danmarks-kortet.
Giv besked, hvis I er en gruppe, som har samme mål. Skriv til forbedere@udfordringen.dk. Sammen kan vi vinde Danmark!