Femdobling af ansøgere til hjælp til konfirmation

På 4 år er antallet af ansøgere femdobbelt som et resultat af økonomisk krise.
Det fortæller sekretariatschef for Børnesagen, Inge Marie Nielsen, til Folkekirken.dk. Hun ser udviklingen som et resultat af den økonomiske krise.
Alle ansøgere er eneforsørgere, som lever for et meget lille rådighedsbeløb, og 98% af ansøgerne er kvinder, som er langvarigt borte fra arbejdsmarkedet, ofte fordi de selv eller børnene er syge. I Opstandelseskirken i Albertslund samler man ind til Børnesagens Fællesråd. Sognepræst Uffe Lundin siger:
– Vi møder ofte her i kirken konfirmationsforældre, som ikke har overskud til at fejre deres børn. Markeringen af, at det unge menneske er ved at blive stort, er vigtig. Det er en dag, hvor barnet er i centrum, og det har vi alle brug for at føle, at vi er en gang imellem.
LØJ