Jeg er smuk!

Af Gitte Mogensen
Af Gitte Mogensen

Jeg blev inspireret til at dele dette vidnesbyrd, efter jeg læste redaktør Henri Nissens indlæg ”Hvad siger Gud om dig?” Historien jeg vil fortælle, udspiller sig midt i en svær tid, efter min mand havde været mig utro.

Jeg er sygeplejerske og kørte dengang rundt som vikar. Jeg oplevede flere gange søde patienter sige ”det er da dejligt at få besøg af sådan en smuk sygeplejerske”, men jeg tog det ikke rigtig ind.
Så skulle jeg ud på et besøg. Det var begrænset, hvad oplysninger jeg havde på min ”køre-seddel” ud over oplysningen, at jeg skulle ordne og forbinde et skinnebensår hos en ældre dame – hvad jeg ikke vidste var… at hun var dement.
Så mens jeg sidder og er ved at vaske hendes sår, kigger hun meget intenst på mig og siger pludselig: ”Hvor ER du smuk!” Jeg blir’ selvfølgelig meget glad og siger det til hende. Som om hun slet ikke har sagt det før, siger hun to minutter efter ”Hvor ER du smuk!”. Jeg trækker på smilebåndet og siger som første gang, at det er jeg rigtig glad, fordi hun siger…. og så to minutter efter siger hun det igen: ”Hvor ER du smuk” og endnu en gang før jeg forlader hendes lejlighed.
Jeg måtte grine for mig selv på vej ud i hjemmeplejebilen. Gud slår sommetider tingene fast med syvtommer søm, når vi ikke kan forstå det på anden måde.

For nylig fik jeg så denne oplevelse:
Vi er med til nogle arrangementer, vi kalder ”Internationale venskabsaftner”. Jeg er specielt blevet gode venner med en kurder fra Syrien. Mens vi sad nogle stykker og spillede spil, kom hendes datter på 5 år og satte sig ved siden af mig. Hun gav sig til at tegne. Hun tegnede en pige med et stort hjerte, og jeg spurgte, om det var hende selv, men hun svarede ”Det er DIG”. Jeg blev varm helt ud i stortåen!

Gud taler på mange måder, og vi må gemme de billeder, Gud tegner af os – og grunde over dem. Så vi kan blive forvandlet fra herlighed til herlighed. Gud ønsker ikke, vi skal være et folk, der går fra spejlet og straks har glemt hvordan vi ser ud – han ønsker, vi skal fordybe os i ”frihedens fuldkomne lov” (Jakobs brev kap.1 v.24-25). Han ønsker, vi skal spejle os i det billede, som vi møder af os selv, når vi ser ind i Jesu øjne. Han som ved, hvem vi er skabt til at være, og som sætter os fri af løgne!