Bibelhistorie på DR K Pinsedag

Pinsedag sender DR K den bristiske dokumentarserie ”Bibelhistorie”. Serien består af syv korte afsnit, som sendes fra kl. 12:25 – 18:55. Kun afbrudt af DR Gudstjenesten kr. 14:00.
Syv prominente briter giver deres personlige syn på Bibelen, og hvorfor de mener, at den stadig har relevans for os i dag. Blandt gæsterne er parlamentsmedlem for de konservative og kristen Ann Widdecombe. Hun fortæller om de ti bud og deres indflydelse på det det britiske samfund igennem de sidste to tusind år. En anden gæst er historikeren Bettany Hughes, som fortæller om Bibelens iltre og magtfulde kvindeskikkelser. Mange afskriver Bibelen som kvindefjendsk, og Hughes medgiver, at rigtig mange kvinder kommer galt af sted, men hun anser også Bibelen som et vindue mod bronzealdren, hvor kvinder havde langt mere indflydelse.