Egypten: 550 piger kidnappet siden 2011

Over 550 koptiske skolepiger i Egypten er blevet kidnappet af muslimer og tvunget til at konvertere og gifte sig med bortførerne inden for de sidste tre år, skriver the Association of Victims of Abduction and Forced Disappearance (AVAFD).

Verden reagerede med forfærdelse og afsky efter kidnapningen af 276 skolepiger i Nigeria i april. Men dobbelt så mange piger er forsvundet én for én i Egypten, og sagerne bliver ikke opklaret, skriver Mark Ellis fra Godreports.
Fjerner kors med syre
Det koptiske kristne mindretal bruger at tatovere et kors på håndleddet, men dette kors fjernes fra de kidnappede. Derefter tvindes pigerne til at gifte sig med bortførerne, skriver det katolske nyhedsbureau Terrasanta.
Der foregik allerede bortførelser i Anwar Sadat’s regeringstid fra 1970 til 1981. Men der er sket en dramatisk stigning siden Hosni Mubaraks fald, skriver Ellis.
Ebram Louis, grundlæggeren af AVAFD i Egypten, siger, at der før revolutionen ’ville forsvinde 5-6 piger om måneden, men nu er gennemsnittet 15’.
AVAFD oplyser også, at 40 procent af de kidnappede piger og kvinder er mellem 14 og 40 år gamle. De bliver voldtaget og derefter tvunget til at konveretere til islam og gifte sig med deres bortførere.

Organiseret netværk

Ifølge Ellis mener mange iagttagere, at der står et organiseret netværk bag forbrydelserne.
– Nogle hævder, at der findes islamiske celler, som dedikeret og målrettet arbejder med bortførelse af netop koptiske kristne piger og yngre kvinder, skriver han.
Egyptisk politi afviser ofte at lede efter de forsvundne piger. Ifølge Terrasanta vil pigerne, hvis de bliver fundet, ofte blive fulgt til politistationen af deres nye muslimske ’familie’. Disse kan optræde truende under afhøringen og fx. hævde, at pigerne frivilligt forlod deres barndomshjem.
Samtidig kan det egyptiske forbud mod ægteskab med mindreårige let omgås vha. en ’ægteskabskontrakt’.
Bodil