Nyt parti vil hjælpe kasteløse Dalit-kristne i Indien

Kristne indere protesterer til fordel for de kasteløses rettigheder. Foto: Åbne Døre.
Kristne indere protesterer til fordel for de kasteløses rettigheder. Foto: Åbne Døre.

Indere fra de lavere kaster har startet et nyt kristent parti og en kampagne rettet mod at vinde sæder i en ny statsforsamling, skriver Åbne Døre.
Den nye stat Seemandhra, der er skåret ud af Indiens sydlige stat Andhra Pradesh, holdt valg den 12. maj. Der skulle vælges 25 medlemmer til det indiske parlament og 175 medlemmer til den nye statsforsamling. Det nye parti, som har opstillet over 60 kandidater, vil kæmpe for de kasteløse kristnes rettigheder.
– Dalit-kristne er længe blevet kørt rundt med og brugt som en stemmebank, fortalte stifteren Sleeva Galilee til World Watch Monitor.
Dalit betyder ’trådt på’ og refererer til ’de urørlige’ i de lavere kaster. Det er en blandet befolkningsgruppe, som taler flere forskellige sprog og praktiserer flere forskellige religioner. Både kristne og muslimske dalitter oplever chikane fra hinduister, der i fem indiske stater bruger anti-konverteringslove som begrundelse for fx at angribe kristne og ødelægge kirker. Derfor vælger mange indere at skjule deres kristne tro.
I 2014 står Indien som nr. 28 på Åbne Døres verdensrangliste over de 50 lande, hvor det koster mest at være kristen.
Bodil