Pakistansk advokat får Stefanusprisen 2014

Asma Jahangir
Asma Jahangir

Den pakistanske advokat og menneskeretssaktivist Asma Jahangir bliver årets modtager af Stefanusprisen.
Prisen tildeles en person, som har gjort sig særlig bemærket i kampen for trosfrihed og menneskerettigheder.
Jahangir har i flere årtier arbejdet med religiøse minoriteters samt kvinders og børns rettigheder i Pakistan. Hun er blandt andet en stærk kritiker af Pakistans diskriminerende blasfemilove, Hudood-straffene (piskning og stening for utroskab) og af tvangskonvertering.
– Asma Jahangir er et af de modigste mennesker, jeg kender. Med fare for sit eget liv og til trods for trusler mod sin egen familie har hun konsekvent kæmpet for de mest udsattes rettigheder. Et stort antal mennesker lever i dag, fordi Asma kæmpede for deres sag, siger John Peder Egenæs, generalsekretær i Amnesty Norge.
Asma Jahangir modtager prisen i Oslo den 2. september, oplyser KPK.
Bodil