Beraka giver koncert i Herning

I 2012 mødtes Beraka igen for første gang i 20 år, og i 2013 gav de bl.a. koncert i Mariager.
I 2012 mødtes Beraka igen for første gang i 20 år, og i 2013 gav de bl.a. koncert i Mariager.

Lovsangsbandet Beraka fra 80’erne og 90’erne spiller igen ved en koncert den 20. september i Herning.

Beraka var et af de vigtigste lovsangsbands i Danmark i 80’erne og 90’erne. Nu mødes de igen og genopfrisker stemningen fra 80’erne – bl.a. i Åbenkirke, Herning, lørdag den 20. september.

I over 20 år havde der været stille omkring datidens bud på et indie lovsangsband. Men i 2012 mødtes Beraka for første gang i over 20 år i Nexø på Bornholm og begyndte i løbet af weekenden at spille sammen igen.
Alle gruppens medlemmer har gennem alle årene været aktive musikere og sangere i forskellige sammenhænge.
Ruben Engelhardt og Ken Dolva spiller fx. sammen i den kristne keltiske gruppe Vindens Vej.

Overraskede kirken

Det var en overrasket menighed i Nexø Frikirke, der mødte op en søndag formiddag i august 2012, da et næsten samlet Beraka stod på scenen og ledede lovsangen.
Den formiddag oplevede man, at der stadig var den samme velsignelse over gruppen, som dengang gruppen var aktiv, siger flere af gruppens medlemmer.
Navnet Beraka betyder ”velsignelse”. Det er samtidig navnet på den dal, hvor kong Josafat fejrede sejren over filistrene. Hans strategi var at stille lovsangerne foran hæren, og det gav ham sejren.

Aktiverer tilhørerne

Siden formiddagsgudstjenesten i Nexø Frikirke har dele af Beraka spillet til Worship Extended i Mariager, og den 13. september 2013 spillede de i Københavns Frikirke på Filippavej.
– En aften med Beraka er først og fremmest en deltagerdisciplin, hvor ingen behøver at nøjes med at være tilskuer, understreger arrangørerne af koncerten i Herning.