To millioner kroner skal sikre Sveriges jøder

Erik Ullenhag
Erik Ullenhag

Den svenske regering satser to millioner kroner på at styrke beskyttelsen af landets jødiske forsamlinger. Ordfører i det jødiske centralråd i Sverige, Lena Posner-Körösi, siger til den svenske avisen Dagen, at dette viser, at regeringen forstår jødernes udsatte situation.
I den senere tid har der været en stærk forøgelse af trusler og chikaner mod jøder i Sverige, skriver KPK.
Integrationsminister Erik Ullenhag (Folkpartiet) siger, at alle demokrater har et ansvar for at bekæmpe ’antisemittismens gift’.
– Ingen skal føle rædsel for at bære kippa eller besøge synagogen. Regeringen har tidligere arbejdet for de jødiske organisationers sikkerhed, men i den aktuelle situation viser det sig desværre, at der er behov for yderligere indsats, siger han.
Bodil