Ny Noah’s Ark i USA håber på 18. mio. $ fra turist-midler

Model af Noahs ark udstillet på The Creation Museum i Petersburg, Kentucky, i USA. Foto: The Creation Museum.
Model af Noahs ark udstillet på The Creation Museum i Petersburg, Kentucky, i USA. Foto: The Creation Museum.

Kristne fra kreationist-gruppen ’Answers in Genesis’ har i flere år søgt midler til at bygge en Noah’s Ark i fuld størrelse. Nu får de måske et tilskud på 18 mio. $ fra turist-midler.
Foreløbig har The Kentucky Tourism Development Finance Authority givet en ’midlertidig tilladelse’ til Ark-projektet.
Arken skal indeholde en oversigt over Egyptens ti plager og bl.a. dinosaurer skal understrege kreationisternes opfattelse af verdens alder.
Ark-byggeriet er et kæmpe projekt for Answers in Genesis (AIG), som også står bag Skabelsesmuseet i Petersburg. I december 2011 var projektet allerede bagud i forhold til budgettet, da man kun havde fået 4,4 mio. $ af de nødvendige 24,5 mio. Derfor er byggeriet blev udskudt flere gange.
– Selve konstruktionsarbejdet er vanskeligt, og vi har også ind imellem ventet på tilladelser, siger AIG’s stifter Ken Ham. Han regner nu med, at arken vil kunne åbnes i 2016.
Ark-projektet har mødt stor kritik fra grupper, som vil adskille kirke og stat i USA – og derfor er imod offentlig støtte til en ’fundametalisk team-park’. Turistmyndighederne svarer, at deres midler vil gøre gavn ved at fremme den økonomiske udvikling.
Bodil