Mariaskolen konkurs

Falsters Kristne Friskole – Mariaskolen – kom kun til at leve i et år, før den nu er gået konkurs.

Skolen var oprettet af Palle Jønsson, som tidligere har været involveret i en række andre friskoler i samarbejde med sin kone Bente Jønsson. Mariaskolen blev officielt tilmeldt Undervisningsministeriet i 2013. Men skolen var allerede i gang i 2012, fortæller tidligere leder Dennis Hansen til Lolland-falsters Folketidende. Han arbejdede ulønnet for skolen fra 2012 til 2013.
Klager fra forældre førte til et besøg af Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen.
– Tilsynet skrev en kritisk rapport allerede inden, vi nåede at ansætte lærere, og mens Palle og Bente selv underviste eleverne. Det betød, at tilskuddene blev holdt tilbage, og det gjorde det svært at komme rigtigt i gang, fortæller Dennis Hansen.