Monstre lever i mørket

Af Henni Kanstrup skribent
Af Henni Kanstrup
skribent

Der var modige Daniel overfor løven i Bibelen – og så var der bange mig overfor edderkoppen!

Jeg studerede et år på bibelskole i Australien, hvor klasselokalet var en eksotisk hytte på stranden, mens pelikaner, papegøjer og undulater levede det frie liv udenfor vinduerne.
En dag bad læreren mig hente noget i en skuffe bagerst i klasselokalet. I bedste duksestil gik jeg lystigt ned og åbnede skuffen – og en fugleedderkop med øjne så store som rundetårn kiggede op på mig, som om jeg havde forstyrret dens middagslur. Jeg skreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeg og fløj over alle bordene til den fjerneste ende af lokalet! En australsk pige åbnede roligt skuffen igen og konstaterede, at det var en af de ufarlige fugleedderkopper. En af drengene tilbød heltemodigt at bære edderkoppen udenfor, men læreren sagde, at den bare kunne blive liggende der resten af timen. Betryggende.

Disse farlige dyr findes skam også i Danmark – dog i mindre behårede udgaver! For nylig læste jeg denne avisoverskrift: ”Edderkop var årsag til trafikuheld,” og artiklen fortsatte således:
“En 19-årig bilist kom torsdag morgen kørende ad Gørlev Landevej på Vestsjælland, da han opdagede en edderkop på solskærmen. Han forsøgte at vifte den væk med hånden, men det endte med, at det lille dyr faldt ned i skødet på ham. Derefter gik han i panik og mistede herredømmet over bilen, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i sin døgnrapport om hændelsen. Bilen kørte ud over cykelsti, ramte et vejskilt og endte i grøften, lyder det. Hverken føreren, der er 19 år, eller hans passager i bilen kom til skade ved uheldet.”

Uanset hvor stor som en løve eller lille som en edderkop af udfordring vi står overfor, og uanset hvor rationel eller irrationel ens angst er, så er der intet mere betryggende end Daniels eksempel i Bibelen: Han var en mand, der satte Gud over konger og autoriteter, og han hvilede i, at hans livsstil og samvittighed var ren som sneen. Så kan de bare komme an, de monstre, de har ikke en chance!