Skovbo Efterskole vil i første division

Christoffer Wilki er tidligere elev på Skovbo Efterskole og bliver hovednavnet på støttekoncerten. Foto: Jonathan Stephansen.
Christoffer Wilki er tidligere elev på Skovbo Efterskole og bliver hovednavnet på støttekoncerten.
Foto: Jonathan Stephansen.

Skovbo Efterskole vil bygge ny platform for unge musikere og kunstnere og dermed være med i første division, når det handler om musik og kunstnerisk udfoldelse.

Elever og lærere på Skovbo Efterskole drømmer om at bygge et Kreativt Laboratorium [KREALAB], hvor teater, musik, kunst og medieudfoldelse kan få de mest optimale vilkår.

I den anledning holder skolen en fundraising-koncert, hvor projektet KLUB1000 søsættes.
– Med projekt KLUB1000 og KREALAB ønsker vi at bringe os i den absolutte første division, når det handler om musisk og kunstnerisk udvikling og udfoldelse, samtidig med at vi stadig er en rummelig og inkluderende skole. Kort sagt: Vi ønsker at være en skole, hvor vi er stolte af de stærke og har omsorg for de svage, fortæller Jan Dufke, Skovbo Efterskoles forstander.
Skovbo Efterskole er 18 år gammel og er en kristen efterskole mere store musiske og kreative ambitioner uden dog at være en decideret musikefterskole. Fx lægges der også stor vægt på idræt, og der tilbydes mange idrætsvalgfag.

1000 skal støtte

Gennem mange år har forskellige musik- og teatertalenter fået lov til at udvikle sig på Skovbo Efterskole, og nu drømmer skolen så om at bygge nye rammer til fremtidens elever. Derfor kalder skolen på støtte fra hele sit bagland, det vil sige kirke og menigheder, tidligere elever og forældre, nuværende elever og medarbejdere. De opfordres alle til at støtte og være med til at give til projektet [KREALAB]. Et ambitiøst projekt, der handler om at bygge 700 m2 faglokaler i tilknytning til skolens hal.
Skolen har det mål, at 1000 melder sig ind i KLUB1000 og støtter projektet med 50 kr. eller mere om måneden i et år.
Hele indsamlingsprojektet skydes i gang med en gratis koncert lørdag d. 15. november.
Dørene åbnes kl.18.30, og fra kl.19.00 vil der være et sandt festfyrværkeri af musik fra Skovbos tidligere og nuværende elever.

Tidligere elever skal underholde

Hovednavnet er Christoffer Wilki, som er aktuel med albummet Unfinished Symphony. Christoffer er tidligere elev, og hans band består af gamle skovboelever.
Amanda Thomsen – tidligere skovboelev og omtalt i den danske musikpresse som et meget stort jazztalent, kommer også forbi. Med sig har hun et band af musikelever fra sin årgang.

Skovbo Allstars

Skovbos gospeldiva og sanglærer Trine Halse har samlet en række af de bedste sangere fra de forskellige årgange og er klar til at give alle en stor musikalsk oplevelse med SKOVBO ALLSTARS.
I løbet af aftenen vil der blive uddelt donationer, penge Skovbos elever har indsamlet ved støttekoncert for hjemløse og sponsorløb i forbindelse med Skolernes Motionsløb.
Der er fri entre til koncerten og fri non-alcoholic bar.
– Men du behøver ikke komme til koncerten for at melde dig ind i KLUB1000, og du behøver ikke at melde dig ind i KLUB1000 for at komme til koncerten, understreger forstander Jan Dufke.
Læs mere på www.KLUB1000.nu og www.skovboefterskole.dk