Tiger-millionær køber Absalon Kirke

Mange var interesserede i at købe Absalon Kirke på Sønder Boulevard i København. Nu skal den være et moderne forsamlingshus, siger den nye ejer.  Foto af kirken: Colliers International Danmark A/S, som har stået for salget.
Mange var interesserede i at købe Absalon Kirke på Sønder Boulevard i København. Nu skal den være et moderne forsamlingshus, siger den nye ejer.
Foto af kirken: Colliers International Danmark A/S, som har stået for salget.

Absalon Kirke i København er blevet købt af Tiger-butikkernes grundlægger Lennart Lajboschitz.

– Fremover skal kirken være et moderne forsamlinghus, siger millionæren Lennart Lajboschitz, der netop har købt Absalon Kirke for 10.250.000 kroner.

Lennart Lajboschitz og hustruen Susanne åbnede den første Tiger-butik i 1995. Nu findes kædens butikker i over 20 forskellige lande. Den nye kirke-ejer solgte 70 procent af milliardforretningen sidste år.
Som en af Kirkefondets kirker skal Absalon Kirkes 1300 m2 efter salget bruges til sociale, kulturelle og almennyttige formål. Køberen selv har planer om, at der skal være billige måltider for bl.a. familier, unge og hjemløse, bordtennis, skak, forelæsninger og musik i det tidligere kirkerum.
Lennart Lajboshitz siger, at hans egen jødiske baggrund får ham til at værdsætte familie, samhørighed og fællesskab. Disse værdier skal nu fremmes via Absalon Kirke.