Verdens første Men’s Aglow har eksisteret i 10 år i Kolding

Børge Porsen
Børge Porsen

Den 28. september 2004 blev Men’s Aglow Kolding registreret med Aglow International’s certifikat og underskrift som den første registrerede og godkendte Men’s Aglow-gruppe i hele verden.
Mødet med tre Aglow-kvinder i Holland i 2002, hvor Paula Shields talte om ’helbredelse af sjælen’, gav inspiration til at lave noget for mænd, fortæller Børge Porsen, som er formand for Men’s Aglow i Kolding.
Han fik Paula Shield’s materiale oversat og bearbejdet til brug for danske mænd. Da hun også flere gange havde opmuntret ham at lave en mandeafdeling, holdt Porsen undervisning for mænd i efteråret 2003. Tre af de første kursister blev senere en del af den bestyrelse, som blev verdens første af sin art.
– Jeg har spurgt mig selv, hvorfor Gud tillod, at det blev os her i Kolding og Danmark, der efter hans plan skulle være den første gruppe. Flere havde spurgt, om de måtte lave en Men’s Aglow-gruppe og havde fået nej. Det er et stort privilegie, at vi som Men’s Aglow kan være sammen med Aglow-grupper i hele verden i det samme fællesskab, og i dag er der mandegrupper i mere end 40 lande i verden.
Men’s Aglow i Kolding holder mandemøder en gang om måneden. Under et møde med Peter Holmsgård fra Ålborg var der en mand, der blev frelst og helbredt. Tirsdagen efter mødet var han på Universitethospitalet i Odense, og overlægen sagde: ”Hvorfor kommer du her, du fejler ikke noget”.
Målet og visionen med møderne er, at mændene må blive mænd efter Guds hjerte og opmuntres til at tjene med det, Gud har kaldt dem til. Samtidig vil Men’s Aglow aktivt være med til at opmuntre mændene til at arbejde for ”forsoning mellem mænd og kvinder” både i familierne og i deres respektive kirker. Det er et bønnesvar til kvinderne, som har råbt til Gud om at nå mændene, og det sker nu, mener Børge Porsen.
Han understreger, at der er tale om et fuldstændig tværkirkeligt arbejde, og at han gerne vil være ”mandejordmoder” til andre Aglow-grupper for mænd over alt i Danmark.
Lad os som mænd stå sammen om at nå mænd, så mænd bliver mænd efter Guds hjerte, opfordrer verdens første formand for Men’s Aglow.
Bodil