Giver deres gaver til Iraks fordrevne

Højgravide Tabita Skov og veninden Mie Grønne-Grann skal fejre deres 25-års fødselsdag den 8. november uden gaver til sig selv. De håber, at pengene i stedet kan være med til at give håb i Nord-Irak.
Højgravide Tabita Skov og veninden Mie Grønne-Grann skal fejre deres 25-års fødselsdag den 8. november uden gaver til sig selv. De håber, at pengene i stedet kan være med til at give håb i Nord-Irak.

Tabita Skov og Mie Grønne-Grann samler penge ind til Mission Øst via deres fælles 25-års fødselsdagsfest.

Det begyndte med Mie Grønne-Granns besøg i Karlslunde Strandkirke. Her hørte hun Kim Hartzner fra Mission Øst fortælle om forholdene blandt de internt fordrevne i det nordlige Irak.

– Jeg blev meget rørt af at høre om situationens alvor og tænkte: ”Hvad kan jeg gøre udover at give penge her og nu?” husker Mie.
Mie nøjedes ikke med at tænke, men snakkede efter mødet med Kim Hartzner om, hvordan hun kunne være med til at skabe opmærksomhed om sagen.

Vil give god oplevelse

Til hverdag går Mie Grønne-Grann på 3K-uddannelsen på Diakonissestiftelsen i København. Her går hun i klasse med Tabita Skov, som var helt med på idéen, da Mie begyndte at tale om at holde sin fødselsdag som velgørenhedsfest. De har nemlig begge 25-års fødselsdag i løbet af dette efterår.
– Jeg syntes, det var en god idé. Jeg havde selv helt tilfældigt hørt om forholdene i Irak under et besøg i Pinsekirken i Esbjerg, og så arbejder vi også med kulturmøder i skolen og har blandt andet beskæftiget os med Islamisk Stat der, forklarer Tabita og fortsætter:
– Og så elsker jeg at samle folk og give dem gode oplevelser med miljøvenlig og vegetarisk mad.
Pigerne håber med festen at kunne indsamle 10.000 kr til sagen.

Ikke lokke penge ud af folk

– De internt fordrevne i Irak mangler rigtig mange helt basale ting: Et sted at bo, som ikke er udenfor nu, hvor vinteren kommer, samt mad og tøj. De har i forvejen traumer fra at flygte og har måttet efterlade familiemedlemmer. Vi håber at kunne bringe en smule håb ind i deres livs mareridt, forklarer Mie videre. Tabita supplerer:
– Det betyder meget for mig, at vi hjælper gennem en kristen organisation, som også ser længere end til de rent fysiske behov.
De to piger havde ikke lyst til, at festen skulle handle om at lokke penge ud af folk. Derfor har de i stedet – i invitationen til festen – opfordret de inviterede til at indbetale et frivilligt beløb til indsamlingen på nettet i stedet for gaver. I skrivende stund er de på knap 6000 kr.
Tabita er gravid og har termin omkring tre uger efter den planlagte fest den 8. november, derfor har de også valgt at begrænse festen til inviterede gæster.

En dråbe i vandet

Begge pigerne er enige om, at de ikke redder verden med deres tiltag.
– Det er bare en lille dråbe i vandet, og der er masser af steder med nød. Men vi valgte at lægge fokus her, og så håber vi, at vi kan være med til at inspirere andre til også at lave indsamlinger, forklarer Mie.
– Det er ikke noget, vi vinder point på hos Gud, han elsker os betingelsesløst lige meget hvad. Men derfor tror jeg stadig, det glæder ham, fortsætter Mie. Tabita tager over:
– Vi kan ikke redde verden, men vi kan gøre denne lille ting. Jeg tror, det glæder Gud – og jeg tror også, at det glæder ham, at så mange bliver glade både over festen og over at være med til at give. Men vi må også huske at bede for irakerne. Det er jo ikke nok bare at hjælpe flygtningene. Hele landet har brug for genoprettelse.

På www.betternow.org/dk/help-us-to-help-them kan alle interesserede støtte Mie og Tabitas indsamling, som går ubeskåret til Missions Østs arbejde i Irak.