Joan skal være volontør i Etiopien

Joan Kastbjerg Skipper
Joan Kastbjerg Skipper

Joan Kastbjerg Skipper (22) skal træne engelsk med etiopiske bibelskoleelever i Dodola, Etiopien, i tre måneder fra den 9. januar 2015. Hun bliver udsendt af Promissio.
Bibelskolen uddanner evangelister til Mekane Yesus Kirkens arbejde i Wabe Batu Synoden, og missionær Arne Holmgaard er en af skolens få lærere. Synoden er fattig og har kun få evangelister og præster til arbejdet i det stærkt muslimske område nær grænsen til Somalia.De fleste elever på bibelskolen kan for lidt engelsk til at få fuldt udbytte af undervisningen. Derfor tilbydes de træning i engelsk efter GPA-metoden (Growing Participator Approach). Denne metode minder om den måde, børn lærer deres modersmål på. Joan Kastbjerg Skipper begynder sit volontørophold med at få en grundig indføring i metoden på kirkens sprogskole i hovedstaden Addis Ababa.

Joan Kastbjerg Skipper kommer fra Nørresundby. Frem til jul bor hun dog i Oksbøl, hvor hun er volontør på Soldaterhjemmet.