Tanker, der glæder dit hjerte

Hjertefryd er en skøn andagtsbog for børn, eller skulle vi sige med børn, for sigtetHjertefryd

er at sætte barnet i gang med
sin egen trosvandring.

Sally Lloyd-Jones og illustrator Jago har i denne anbefalelsesværdige bog samlet nogle inspirerende tanker, som i små og passende doser fortæller evangeliet og livet i børns øjenhøjde.

 

Vild med resultatet

Det vækker begejstring, når nogen formår at udtrykke livsvisdom og centrale bibelske sandheder på en sådan måde, at logikken er tydelig og pointerne rammende, men at gøre dette på én side og med eksempler, som er til at forstå for en tiårig, er en bedrift, der er beundringsværdig.
Originaltitlen: ”Thoughts to Make your Heart Sing” viser bogens egentlige hensigt, som er, at læserne (børnene) skal opleve hvilket håb, hvilken glæde og hvilken godhed, de møder hos Gud. Budskaberne er på den led velkendte. Det handler om, at Gud er som en kærlig far, der tænker, ønsker, planlægger og betaler for sine børns lykke. Det er den velkendte søndagsskole-lærdom, som formidles i passende afmålte doser. Der står et usynligt ”opmuntring” skrevet hen over alle siderne. Børnene opmuntres til at stole på Gud. De opmuntres til at tage imod hans gaver. Og de opmuntres til ikke at opgive håbet og troen, når de fejler eller oplever modgang. Sådanne opmuntringer er helt sikkert gavnlige og nødvendige for barnet, der lige er begyndt på sin trosvandring.

 

Nuanceret og afbalanceret

Samtidig formår forfatteren også at tackle de mere udfordrende aspekter af kristenlivet på en fint nuanceret og afbalanceret måde. Det er måske den allerstørste bedrift at kunne sætte ord på de paradokser, som den kristne lære også indeholder, og give det en sådan vinkel, at det efterlader læseren med forventningens glæde. Vi lever i et ”allerede” og samtidig i et ”endnu ikke”, står der på side 86:
”Jesus har ALLEREDE frelst os fra den straf, synden bevirker. Vi er tilgivet og fri! Men det betyder ikke, at alt er godt i verden. Vi synder stadigvæk. Vi må stadig dø. Det er ikke sådan Gud ønsker det. En gang – men IKKE ENDNU – kommer Jesus tilbage. Ikke som en baby denne gang, men som konge for hele jorden. Og så vil han hele sin ødelagte verden. Der vil ikke længere være tårer eller sygdom eller død. ”

En anbefaling værdig

Jeg glæder mig til at give bogen til mine børn og mener bestemt, den er en anbefaling værdig. Her er små stykker, som kan læses af børn fra ca. 10 år eller bruges til familieandagten, når budskabet skal helt ned på jorden og snakken foregå i børns øjenhøjde.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Sally Lloyd-Jones: Hjertefryd
224 sider – 199,95 kr. – ProRex