21 kristne kidnappet af IS i Libyen

Tyve egyptiske kristne mænd frygtes at være i yderste livsfare, siden de blev kidnappet af IS i Libyen i løbet af de sidste to måneder. De har brug for et mirakel, siger iagttagere.

Ifølge SITE Intelligence Group har terrorgruppen IS taget ansvar for kidnapningen af de koptiske mænd i Sirte. De medfølgende billeder viste kopterne i live, men den humanitære organisation Christian Freedom International frygter, at de alle vil blive dræbt, hvis der ikke sker et mirakel. Frygten skyldes bl. a. det medfølgende foto, som normalt udsendes sammen med krav om en løsesum. Under en anden aktion i Sirte den 23. dec. skal IS have dræbt forældrene i en kristen familie. Derefter bortførte de den ældste datter og lod to yngre piger alene tilbage.
Organisationen Persecution.org oplyser, at en 14-årig pige blev fundet dræbt af skud to dage senere i den libyske ørken.