32 mio. i Frelsens Hærs julegryta

Aldrig før har folks bidrag og giverglæde været større. Der kom 29 millioner kroner mere i gryderne end i 2013, oplyser Frelsesarmeen i Norge.

Frelsens Hær i Norge holder juleindsamling i 'Julegryter'.
En traditionel julegryta. Frelsens Hær i Norge holder juleindsamling i ‘Julegryter’. Foto: KPK

Den såkaldte ’Julegryte-indsamling’ er endnu ikke færdigoptalt, men der har allerede vist sig at være 32 millioner, hvilket slår alle tidligere rekorder.
Informationschef Andrew Hannevik takker for alle bidragene og oplyser, at millionerne vil blive øremærket til at hjælpe udsatte børnefamilier, eneforsørgere, misbrugere og ensomme ældre.
Pengene bruges blandt andet til varme måltider, madposer, tøj, besøgsvenner, fritidsaktiviteter for børn og unge, mulighed for ferieophold, brændsel og hjælp til el-regningen for de mange som opsøger Frelsesarmeen, siger Hannevik.
Som noget nyt har Frelsesarmeen åbnet ’elektroniske julegryder’ i form af kortterminaler. Man kan også indbetale sin gave via SMS eller på nettet.
Selv om de elektroniske midler har bidraget til at øge indtægterne, mener kommunikationsrådgiver Eller Marie Skjefstad alligevel, at de fleste foretrækker at lægge kontanter direkte i gryderne.

Indsamlingen i 'Julegryter' slog alle rekorder i 2014. Nogel af 'gryderne' er nu elektroniske. Foto: KPK
Indsamlingen i ‘Julegryter’ slog alle rekorder i 2014. Nogel af ‘gryderne’ er nu elektroniske. Foto: KPK

– Det, at der er tale om en kontantindsamling gør også, at det er muligt at give både små og store beløb. Alle bække små tæller med, og alle kan være med til at give noget, siger Skjefstad.

Ud over julegryderne på gadeplan fik indsamlingen også støtte via bonner fra Coop-butikkerne og julegryder placeret i landets 313 Rimi-butikker. Rimis kunder bidrog med godt en halv million, og kæden rundede beløbet op til 1 million kroner.
– Vi er stolte over at kunne hjælpe dem, der har mest brug for det i en tid, hvor der er meget fokus på forbrug, siger Rimi-kædens direktør, Christian Hoel ifølge KPK.