’Lovgiv for børnene frem for de voksne’

Ligestilling mellem skilsmisseforældre møder bred politisk opbakning på Christiansborg, uden at én stemme løftes til fordel for børnene. Men millimeterretfærdighed mellem kønnene må vige for børnenes behov, mener KristenDemokraternes landsformand Stig Grenov.

Stig Grennov. Foto: Peter Dahlerup
Stig Grennov. Foto: Peter Dahlerup

Når forældre går fra hinanden, skal det offentlige derfor stå for en obligatorisk mægling mellem dem om børnenes faste bopæl, samkvem og forældremyndighed.
Den ordning eksisterer allerede i Norge. At bede et par i konflikt om selv at løse problemet, er mildest talt galimatias. Man truer på bedste salomoniske vis med at hugge barnet midt over. En ligestilling mellem skilsmisseforældrene vil ikke betyde andet, end at dommen eksekveres, mener Grenov. Det er en offentlig opgave at give forældrene redskaberne til at løse konflikterne, for børnenes skyld. Om de så skal være mest hos mor eller far, må være en individuel sag, men alt andet lige er små børn mere knyttet til mor end til far. Det er ikke diskrimination – det er natur, slutter Grenov.