Maskerede mænd stjal overtøj ved gospelkoncert

Citykirken i Aarhus har voksende problemer med en nærliggende indvandrer-ghetto.

Citykirken har været nødt til at låse dørene og have vagter på - for at undgå tyverier i kirken. Alligevel blev der stjålet overtøj ved en gospelkoncert op til jul.
Citykirken har været nødt til at låse dørene og have vagter på – for at undgå tyverier i kirken. Alligevel blev der stjålet overtøj ved en gospelkoncert op til jul.

Citykirken i Aarhus har været ude for endnu et tyveri. Det skete ved kirkens gospel-koncert før jul, hvor 300 var mødt op.

Kirken havde ellers sat tre vagter på i forbindelse med arrangementet, men kort efter at koncerten var gået i gang, kom tre maskerede mænd ind og tog for sig af overtøjet, hvorefter de løb med favnen fuld. Overtøjet blev efterfølgende fundet sammen med to tasker på parkeringspladsen, formentlig tømt for værdier.
Citykirken er nabo til indvandrerghettoen Bispehaven, og gennem det sidste halvandet år har kirken været stærkt generet af unge fra området.
De unge har hærget kirkegæsternes biler, hvor de har smadret ruderne og snuppet, hvad der måtte være af værdier.
Til netavisen ’Den Korte Avis’ fortæller kirkens seniorpræst, Jürgen Galonska, at de unge bliver frækkere og frækkere, og at man flere gange har haft ubudne gæster i åbningstiden, og at man derfor til daglig har valgt at holde dørene låst.
Før koncerten advarede præsten om, at folk ikke burde have mobiler, pc, tasker el. andet i deres biler, da de ofte var plaget af indbrud. Derfor havde kirken bl.a. også sørget for en vagt under koncerten. Da koncerten var slut, gik vagten til mikrofonen og fortalte, at der trods opsyn havde været indbrud i tre biler – og værst af alt, så havde tre hætteklædte personer været inde i selve kirkebygningen og havde forsøgt at stjæle værdigenstande og tøj.
Pastor Johnny Hansen fortæller, at kirken er i dialog med myndighederne om, hvad der skal stilles op.