Nye visum-regler i Etiopien hindrer korttids-ansættelser

Etiopien har i december indført nye visumregler, der skærper kravene og reducerer længden af et ’business visum’, oplyser Promissio, som derfor har aflyst udsendelsen af Joan Skipper fra 9. januar.

Nye regler gør, at Joan Kastbjerg Skipper ikke kan rejse ud som volontør.
Nye regler gør, at Joan Kastbjerg Skipper ikke kan rejse ud som volontør.

De nye visumregler blev indført i december og betyder, at Etiopien nu kun giver op til 30 dages visum til volontører og korttidsudsendinge. Samtidig er kravene for at få et ’business visum’ skærpet i forhold til tidligere. For Promissio betyder det, at man har måttet opgive udsendelsen af Joan Kastbjerg Skipper. Hun skulle have været sprogvolontør på bibelskolen i Dodola fra den 9. januar.
Også udsendelsen af en anden korttidsudsending, som skulle have undervist teologistuderende fra januar, har måttet opgives.

Udsendelser stillet i bero

Sofie Mach Christensen og Anne Sofie Vævest Madsen, der var antaget som volontører i Addis Ababa fra marts/april og tre måneder frem, har nu fået besked om, at de måske alligevel ikke kan komme til Etiopien som planlagt. Promissio har stillet udsendelsen af volontører og korttidsudsendinge i bero, indtil man kender resultatet af de undersøgelser, som teamleder Anders Møberg nu er i fuld gang med i Addis Ababa. Han skal finde ud af, om det overhovedet kan lade sig gøre at sende volontører og korttidsudsendinge til Etiopien fremover. Det har missionsselskabet nemlig ikke kunnet skaffe entydigt svar på fra Danmark, oplyser Promissio.